Vähese suhkruga toidud

Kodujuustupirukas spinatiga, kikerhernejahust põhjal 

Pille Enden, 19. märts 2018, 04:52
 Jaan Heinmaa
Õige lihtsalt valmiv pirukas on kerge ja üsna kalorivaene. Põhja tainas jääb kokkusegamisel ehmatavalt vedel (nagu pannkoogitainas), aga eelküpsetamisel muutub ilusti tahkeks. Täidise maitsestamisel arvesta, et feta on soolane.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
PÕHI
3 dl Kikerhernejahu
2 spl Oliiviõli
3 dl Vesi
0.5 tl Sool
Cayennei pipar
Riivitud muskaat
TÄIDIS
150 g Spinatilehed
2 spl Õli
3 tk Muna
150 g Kodujuust
150 g Fetajuust
Sool
Must pipar

Valmistamine
10 tk
1. Põhja valmistamiseks sega kikerhernejahu hulka õli ja vesi, sool, Cayenne`i pipar ja muskaat. Sega tainas ühtlaseks ja määri küpsetuspaberiga kaetud 24 cm pirukavormi põhjale. Küpseta 180-kraadises ahjus 5 minutit.
2. Täidiseks haki spinatilehed peenemaks ja kuumuta pannil õlis läbi, jahuta veidi. Klopi munad lahti, sega hulka kodujuust ja murendatud fetajuust, maitsesta soola ja pipraga. Sega hulka spinatilehed ja tõsta täidis põhjale. Küpseta 20–25 minutit, kuni täidis on tahe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee