Kiudainerikkad toidud

Röstitud bataat kikerhernestega 

Mari-Liis Ilover, 30. oktoober 2017, 05:21
Röstitud bataat kikerhernestega Mari-Liis Ilover
Tummine ja toekas ahjubataat kikerhernestega enda kõrvale liha ei vaja. Roale lisavad värskust tomatisalat ja jogurtikaste.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Bataat
400 g Kikerhernekonserv
4 spl Oliiviõli
0.5 tl Jahvatatud kaneel
1 tl Jahvatatud vürtsköömned
1 tl Paprikapulber
Sool
Must pipar
TOMATI-PETERSELLISALAT
1 tk Tomat
2 spl Hakitud petersell
1 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Must pipar
JOGURTIKASTE
180 g Kreeka jogurt
1 tk Küüslauguküüs
2 spl Hakitud värske till
Sool

Valmistamine
1. Koori ja tükelda bataat. Nõruta kikerherned vedelikust ja loputa sõelal külma vee all. Tõsta bataaditükid ja kikerherned ahjuvormi, lisa õli ja maitseained. Sega läbi. Küpseta 200 kraadi juures u 25 minutit, kuni bataat on küps ja kikerherned krõbedamad. Sega kord-paar küpsemise ajal.
2. Sel ajal, kui roog on ahjus, valmista salat ja kaste. Salatiks tükelda tomat, sega hakitud peterselli ja sidrunimahlaga. Maitsesta soola ja pipraga. Kastmeks purusta küüslauguküüs ja sega koos hakitud tilliga Kreeka jogurti hulka. Maitsesta soolaga. Tõsta taldrikule kuumad bataat ja kikerherned, värske ja hapukas tomatisalat, küüslaugune jogurtikaste ning naudi!

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee