Röstitud bataat kikerhernestega
Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
400 g Bataat
400 g Kikerhernekonserv
4 spl Oliiviõli
0.5 tl Jahvatatud kaneel
1 tl Jahvatatud vürtsköömned
1 tl Paprikapulber
Sool
Must pipar
TOMATI-PETERSELLISALAT
1 tk Tomat
2 spl Hakitud petersell
1 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Must pipar
JOGURTIKASTE
180 g Kreeka jogurt
1 tk Küüslauguküüs
2 spl Hakitud värske till
Sool
Valmistamine
1. Koori ja tükelda bataat. Nõruta kikerherned vedelikust ja loputa sõelal külma vee all. Tõsta bataaditükid ja kikerherned ahjuvormi, lisa õli ja maitseained. Sega läbi. Küpseta 200 kraadi juures u 25 minutit, kuni bataat on küps ja kikerherned krõbedamad. Sega kord-paar küpsemise ajal.
2. Sel ajal, kui roog on ahjus, valmista salat ja kaste. Salatiks tükelda tomat, sega hakitud peterselli ja sidrunimahlaga. Maitsesta soola ja pipraga. Kastmeks purusta küüslauguküüs ja sega koos hakitud tilliga Kreeka jogurti hulka. Maitsesta soolaga. Tõsta taldrikule kuumad bataat ja kikerherned, värske ja hapukas tomatisalat, küüslaugune jogurtikaste ning naudi!
Kommentaarid (0)