Klassikalised hinkalid hakklihagaFoto: Meeli Küttim
Gruusia köök
30. oktoober 2017, 05:05

Klassikalised hinkalid hakklihaga

Kogus: neljale

Koostisosad
TAINAS
500 g Nisujahu
2.5 dl Vesi
0.5 tl Sool
350 g Kodune hakkliha
1 tk Keskmine sibul
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Tšillipiprakaun
1 tl Sool
0.25 tl Purustatud pipar
0.25 tl Jahvatatud koriander
0.5 tl Gruusiapärnae maitseainesegu, nt hmeli-suneli
1 punt Värske koriander
1 punt Värske petersell
1 dl Vesi või puljong

Valmistamine
1. Sõelu jahu suurde laia kaussi. Tee keskele süvend ning vala sinna vesi ja lisa sool. Alusta taina segamist kahvliga, nii et segad vett ring ringi järel jahuga segamini. Kui tainas on muutunud kleepuvaks jahuseguks, töötle seda edasi kätega. Sõtku tainast, kuni see on elastne ning lööb täielikult käte küljest lahti. Vajadusel lisa pisut jahu või lusikaga vett. Jäta tainas toidukilega kaetult vähemalt pooleks tunniks seisma.
2. Haki sibul ja küüslauguküüned võimalikult peeneks või riivi hoopis. Haki tšilli ja maitseroheline. Lisa kõik ained hakklihasegule ning sega ühtlaseks. Kontrolli maitset, see peaks jääma mõnusalt vürtsikas. Tainas peab olema vedelam kui kotletitainas, seega vajadusel lisa veidi vett.
3. Rulli tainas 2–3 mm paksuseks leheks ning lõika vormi abil kettad, mille läbimõõt oleks 7–8 cm. Rulli veel iga ketast pisut suuremaks. Tõsta tainaketta keskele supilusikaga täidist ning kroogi tainaääred keskele kokku, nii et tekiks vähemalt 20 pisikest voldikest. Näpi voldid kindlalt kinni ning kui tainatipp jääb liiga suur, siis lõika see pisut lühemaks. Keeda hinkaleid soola, pipra ja loorberiga maitsestatud vees 7–8 minutit. Serveeri kohe.