Veiseliha retseptid

Veiselihaga vokiroog 

Kristina Efert, 18. september 2017, 02:19
Veiseliha vokiroogFoto: Tiit Efert

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Veiseliha
3 tk Küüslauguküüs
2 spl Sojakaste
1 tl Seesamiõli
400 g Paprika
1 tk Punase tšillipipra kaun
2 tk Talisibulavars
Sool
Must pipar
Külmpressitud rapsiõli
Meelepärased nuudlid
Idud
2 cm jupp Ingver
KASTE
4 spl Sojakaste
2 spl Austrikaste
1 spl Riisiäädikas

Valmistamine
1. Viiluta veiseliha pikkadeks ribadeks ja aseta kaussi. Purusta küüslauk lihale ning lisa paar lusikatäit sojakastet, veidike soola, pipart ja seesamiõli. Riivi juurde ka ingver ja sega kõik hästi läbi. Haki seejärel tšilli ja talisibul ning lõika paprika pikkadeks ribadeks. Keeda nuudlid vastavalt pakendil toodud juhisele.
2. Aja vokkpannil õli suitsema, voki kiirelt liha ja tõsta see kaussi. Kui vaja, lisa pannile veel õli, voki köögiviljad ja tõsta liha juurde. Pühi pann köögipaberiga puhtaks. Vala pannile sojakaste, austrikaste, riisiäädikas ning liha ja köögiviljad koos kaussi valgunud praemahladega. Kuumuta kõik kenasti läbi.
3. Serveerides tõsta kaussi nuudlid ning nende peale vokitud liha ja köögiviljad. Kõige tipuks puista roale värskeid idusid.