Kiudainerikkad toidud

Türgi oad tomatises kastmes 

Lia Virkus, 14. august 2017, 04:12
Türgi oad tomatises kastmes Jaan Heinmaa
40 minutiga saab valmis maitsva tomatise oahautise, mis sobib hästi nii omaette roaks kui ka lisandiks iga liha-kalaroa kõrvale.

Kogus: neljale

Koostisosad
450 g Türgi oad
3 spl Oliiviõli
1 tk Punane sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Väike punane tšillikaun
2 tl Kurkum
2 tl Kuivatatud basiilik või pune
1 tl Suhkur
2 purki Konserveeritud tomatid omas mahlas (a 400 g)
Sool
Must pipar
Serveerides peale värsked basiilikulehed

Valmistamine
1. Pese oad ja lõika otsad ära. Poolita või lõika pikemad oad diagonaalselt kolmeks. Koori ja viiluta sibul ning küüslauk õhukeselt.
2. Kui soovid vürtsikamat rooga, lõika tšillikaun pooleks, eemalda seemned ja valge sisu. Haki viljaliha peeneks. Kuumuta pannil õlis madala kuumusega sibulat-küüslauku-tšillit, kuni pehmenevad, aga ei pruunistuks.
3. Lisa kurkum ja kuumuta läbi. Lisa ka tomatikonservid ja pune, kuumuta keemiseni. Lisa oad, kata kaanega ja hauta 25–30 minutit, kuni oad peaaegu pehmed, kuid siiski veel meeldivalt krõmpsud. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee