Kiudainerikkad toidud

Läätse-kikerhernesupp 

Lia Virkus, 28. august 2017, 03:15
Läätse-kikerhernesuppFoto: Jaan Heinmaa
Maitsesta seda tervislikku taimset suppi vürtsika garam masala või vürtsköömnetega, mahedamat maitset soovides aga kuivatatud ürtidega.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 tk Suur sibul
3 tk Küüslauguküüs
2 tk Porgand
2 tk Varsseller
2 spl Oliiviõli
1 l Köögiviljapuljong või vesi
1.5 dl Punased läätsed
400 g Purustatud tomatid
400 g Kikerherned
3 tk Loorberileht
1.5 tl Garam masala või vürtsköömned
Kaunistuseks lehtpetersell või koriander
Soovi korral tüümian või münt

Valmistamine
Kuumuta hakitud sibul ja küüslauk õlis, lisa õhukeselt viilutatud porgandid ja seller. Kalla peale puljong ning kuumuta keemiseni. Puista sisse pestud läätsed ja keeda mõni minut. Lisa ka konservtomat, loorberilehed, garam masala või vürtsköömned ja keeda kaane all vaiksel tulel 20 minutit. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Lisa nõrutatud ja pestud kikerherned, keeda veel 5 minutit. Soovi korral kaunista hakitud peterselli või koriandriga.