Linnuliha retseptid

Piprane kana sidruni ja ahjus küpsetatud kapsaga 

Toidutare, 17. juuli 2017, 08:30
Lihtne ning tervislik retsept kanale purustatud musta pipraga, mis sobib suurepäraselt kreemjate kastmetega.

Kogus: neljale

Koostisosad
600 g Kanafilee
1 tk Sidrun, riivitud koor
1.5 tl Santa Maria purustatud musta pipar
1.5 tl Santa Maria sool
2 sl Rapsiõli
AHJUKAPSAS
1 tk Sidrun, poolitatud
1 tk Valge peakapsas, neljaks lõigatud
50 g Või, tükeldatud
1 ml Santa Maria purustatud must pipar
0.5 tl Santa Maria sool
KASTE
3 dl Hapukoor
2 tl Estragon
1 ml Santa Maria purustatud must pipart
1 tl Santa Maria sool

Valmistamine
1. Eelkuumuta ahi 200 °C-ni. Maitsesta kana soola, pipra ja sidrunikoorega.
2. Pane sidrun ja kapsas ahjupannile, maitsesta soola ning musta pipraga. Poeta võitükid pannile laiali. Küpseta ahju keskmises osas u 25 minutit.
3. Prae kana õlis u 3 minutit mõlemalt poolt.
4. Pane kana ahjupannile ja küpseta koos kapsaga, kuni see on küps – u 15 minutit.
5. Sega väikeses kausis kokku külma kastme koostisosad.
6. Serveeri kana küpsetatud kapsa, kastme ja sidruniga.