Kiudainerikkad toidud

Seene-peekoni-galette 

Toidutare, 7. august 2017, 04:30
Seene-peekonigalette
Selle rustikaalse piruka tegemisel ei ole vaja viimistlemisega suurt vaeva näha, sest kergelt lopergune kuju annab mahlasele sisule vaid iseloomu juurde.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
200 g Nisujahu või speltapüül
150 g Täisteranisujahu - või speltajahu
200 g Või
200 g Hapukoor
Sool
TÄIDIS
10 cm Porru
180 g Sulatatud suitsujuust
0.5 tl Kuivatatud tüümian
100 g Einepeekon
350 g Puhastatud ja tükeldatud kukeseened või puravikud

Valmistamine
1. Sulata või ning sega soola, hapukoore ja jahudega. Veereta tainast pallike, pane toidukilesse ja tõsta umbes 30 minutiks külmikusse tahenema.
2. Tükelda peekon ja prae pannil keskmiselt krõbedaks. Tõsta majapidamispaberile nõrguma.
3. Viiluta porru ning puhasta ja tükelda seened. Kuumuta neid pannile jäänud rasvas 5‒6 minutit ning maitsesta soola, pipra ja tüümianiga. Sega hulka sulatatud juust ja peekonitükid.
4. Rulli tainas kahe küpsetuspaberilehe vahel umbes 0,5 cm paksuseks ahjuplaadi suuruseks kettaks.
5. Kata tainas täidisega ja voldi ääred segule. Pintselda kergelt lahtiklopitud munaga.
6. Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus 20‒25 minutit, kuni see on kena kuldpruuni jumega.