Vene köök

Kana sinepises koorekastmes 

Pille Petersoo, 3. juuli 2017, 04:30
Kana sinepikoorekastmesFoto: Hele-Mai Alamaa
Lihtne ja kerge kanaroog sinepi-koorekastmega meeldib ka väikestele. Hea võimalus lastele sinepi võlusid tutvustada!

Kogus: neljale

Koostisosad
4 tk Väiksem kanafilee
1 tk Sibul
1 tk Punane paprika
Õli praadimiseks
4 spl Rõõsk koor 35%
Maitse järgi mahedamaitseline sinep
Sool
Must pipar
Hakitud petersell

Valmistamine
1. Haki sibul, lõika paprika väiksemateks tükkideks. Kuumuta pannil õli, lisa sibul ja paprika ning prae neid umbes 5 minutit tasasel tulel. Tõsta praetud sibula-paprikasegu pannilt kõrvale.
2. Vajaduse korral lisa pannile veel veidi õli. Kui kanafileed on väga paksud, lõika need horisontaalselt pooleks. Maitsesta fileed kergelt soolaga ning prae pannil mõlemalt poolt kenasti kuldpruuniks.
3. Kalla pannile nii palju vett, et kanatükid oleksid poolenisti vedelikus. Lisa praetud paprikasibulasegu ja hauta kümmekond
minutit. Siis sega juurde rõõsk või hapukoor, maitsesta kaste soola, pipra ja sinepiga.
4. Kõrvale paku näiteks kartuliputru, spargelkapsast ja minimaisi.