Kiudainerikkad toidud

Maasika-rabarberipirukas ricottaga 

Pille Enden, 5. juuni 2017, 04:52
Maasika-rabarberipirukas ricottagaFoto: Jaan Heinmaa
Mureda põhja ja kreemise täidisega pirukas on tunda nii magusat kui haput. Rabarberid on segatud ricotta hulka. Pirukat kaunistavad värsked maasikad.

Koostisosad
PÕHI
100 g Või
1 dl Tuhksuhkur
0.5 dl Jahvatatud mandlid
0.25 tl Sool
1 tl Vanillsuhkur
1 tk Muna
1.5 dl Nisujahu
1 dl Maisijahu
TÄIDIS
250 g Rabarber
0.75 dl Pruun suhkur
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
200 g Ricotta
0.5 dl Suhkur
1 tk Muna
1 tl Vanillsuhkur
300 g Maasikad
Pealeraputamiseks tuhksuhkur

Valmistamine
10 tk
1. Vahusta või tuhksuhkruga. Sega hulka jahvatatud mandlid, sool, vanillsuhkur ja muna. Lisa jahud ja sega ühtlaseks tainaks. Mässi tainas toidukilesse ja pane vähemalt 2 tunniks külmkappi.
2. Rulli tainas 2 küpsetuspaberi vahel u 3 mm paksuseks kettaks ja suru 24 cm pirukavormi põhja ja äärtele. Tasanda ääred, nt rullides tainarulliga üle vormi, ja pane veel pooleks tunniks külmkappi.
3. Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata pirukapõhi küpsetuspaberi ja raskusega, pane ahju ja küpseta 20–25 minutit.
4. Haki rabarberid ja sega kastrulis pruuni suhkru ja sidrunimahlaga. Kuumuta keemiseni ja keeda u 5–7 minutiga pehmeks. Jahuta. Sega kokku ricotta, suhkur, muna, vanillsuhkur ja jahtunud rabarber, tõsta põhjale ja silu. Küpseta u 15–20 minutit, kuni täidis on tahenenud. Jahuta ja lao peale maasikaviilud. Raputa üle tuhksuhkruga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee