Kookoserull ananassigaFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
8. mai 2017, 05:10

Kookoserull ananassiga

Õhulisele kohevale rullile annab ananassi ja kookose kombinatsioon veidi troopilise maitse, mis suve oodates on vägagi kohane.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 10–12 minutit ahjus + 30 minutit jahtumiseks

Koostisosad
BISKVIIT
3 tk Suur muna
3 tk Suur munakollane
1.5 dl Suhkur
1 dl Kookospiim
3 spl Sulatatud või
1 tl Mandliekstrakt
1.5 dl Nisujahu
1 dl Tuhksuhkur
KREEM
3.5 dl Rõõsk koor 35%
0.75 dl Kookospiim
1 dl Tuhksuhkur
227 g Purustatud ananass
1 dl Kookoshelbed (pluss 2 spl)
0.25 tl Sool

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri 45 x 32 cm suurune ahjuplaat õliga ja kata küpsetuspaberiga. Määri küpsetuspaber ka pealt õliga ja raputa üle jahuga.
2. Vahusta munad, munakollased ja 1,5 dl suhkrut heledaks vahuks. Sega kookospiim, sulatatud või ja mandliekstrakt. Kalla munavahu hulka, sõelu vähehaaval hulka 1,5 dl jahu. Sega läbi, tõsta ahjuplaadile ja silu pealt. Küpseta 10–12 minutit.
3. Võta ahjust ja jahuta u 10 minutit. Raputa peale 1 dl tuhksuhkrut. Kummuta biskviit küpsetuspaberile, eemalda pealmine küpsetuspaber. Keera lühemast küljest alates koos paberiga rulli ja lase täiesti jahtuda.
4. Vahusta vahukoor ja kookospiim pehmeks vahuks, lisa 1 dl tuhksuhkrut ja sool, klopi tugevaks vahuks. Tõsta 2 dl kreemi eraldi kaussi ja pane külmkappi. Sega järelejäänud kreemi hulka nõrutatud ananass.
5. Rulli biskviit lahti, määri peale kreem, jättes igast küljest 2,5 cm vabaks. Raputa peale 1 dl kookoshelbeid ja rulli kokku. Rösti 2 sl kookoshelbeid kuival pannil kuldpruuniks. Vahetult enne serveerimist kata rull külmkapist võetud kreemiga ja raputa peale röstitud kookoshelbed.