Kiudainerikkad toidud

Kruubisalat brokoliga 

Lia Virkus, 8. mai 2017, 03:29
Kruubisalat brokoliga

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
40 minutit kruupide keetmiseksjahutamiseks + 20 minutit

Koostisosad
2 dl Odrakruubid
300 g Väike brokoli
200 g Meelepärane suitsusink
70 g Redised
100 g Muskaatkõrvits
3 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
1 peotäis Hakitud lehtpetersell ja till
8 tk Vutimuna
KÜÜSLAUGUNE VINEGRETTKASTE
3 spl Külmpressitud oliiviõli
1 spl Valge veini või palsamiäädikas
1 tk Küüslauguküüs
1 tl Vedel mesi
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Keeda külma veega pestud kruubid soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks ehk al dente (20–25 minutit), nõruta ja jahuta sõelal.
2. Samal ajal koori kõrvits ja lõika peenteks ribadeks, pane sidrunimahla sisse maitsestuma. Tükelda brokoli õisikuteks ja keeda neid soolaga maitsestatud vees 1–2 minutit, mitte rohkem. Kalla sõelale nõrguma, et brokoli jääks meeldivalt krõmps ja kaunist rohelist värvi.
3. Pressi küüslauguküüs ja loksuta väikeses kaanega purgis segamini kõik kastmeained, jäta ootele. Viiluta redised ja tükelda sink ribadeks. Haki petersell. Keeda vutimune 2 minutit ja jäta kaane alla 5 minutiks seisma. Jahuta, koori ja poolita.
4. Sega kõik salatiained kastmega, lisa ohtralt hakitud maitserohelist – tilli ja peterselli – ning laota vaagnale. Jahvata peale musta pipart ja serveeri.