Kiudainerikkad toidud

Kahe herne supp 

Maru Metspalu, 20. märts 2017, 05:23
Kahe herne suppFoto: Siim Vahur
See on selline tubli talgusupp – toekas, aga toonilt kärts mururoheline. Kellelgi on ikka aed, mis vajab kevadel rehitsemist ja kutsub appi. Siis supipott kaasa ja kõigil saab kõht täis! Hästi sobivad kõrvale peagi aiast leitud naadist-nõgesest ja võilillest valmistatud pesto, keedumuna ja ürdid.

Kogus: neljale

Koostisosad
200 g Kuivatatud kollased herned
500 g Külmutatud rohelised herned
2 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
2 cm Ingveri jupp
1 spl Sinepiseemned
1 spl Vürtsköömned
1.5 l Kanapuljong
Münt
Koriander
Praadimiseks õli ja või

Valmistamine
1. Pane kuivatatud herned eelmisel päeval likku ja las paisuvad üle su uneaja.
2. Haki sibulad, küüslauk ja ingver peeneks. Kuumuta paksupõhjalises potis õli ja killuke võid. Pane potti peeneks hakitu lõikelaualt, lisa sinepiseemned ja vürtsköömned ning keeruta, kuni aroomipilv köögis.
3. Vala peale kanapuljong ja leotatud herned. Keeda, kuni herned on pehmed, 45–60 minutit. Sega juurde külmutatud herned ning keeda 6–8 minutit.
4. Surista supp sauseguri või blenderiga siidiseks. Vajadusel maitsesta soola-pipra, soovi korral ka sidrunimahla ja värske pestoga. Serveeri ürtide ja muu meelepärasega.