Küüslaugu-ingveririis koriandrigaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
27. veebruar 2017, 06:31

Küüslaugu-ingveririis koriandriga

Ingveri ja küüslauguga maitsestatud riis maitseb suurepäraselt nii omaette söögina kui ka iga liha-kalaroa lisandina.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
200 g Pikateraline või pruun riis
1 spl Taime- või maapähkliõli
3 tk Küüslauguküüs
25 g Ingver
8 dl Köögivilja- või kanapuljong
Sool vajadusel
Serveerimiseks värske koriander

Valmistamine
1. Kuumuta õli paksupõhjalisel kõrgete äärtega pannil, kuumuta hakitud küüslauku ja ingverit selles minuti jagu. Pese riisi voolava vee all sõelal, kuni vesi on läbipaistev.
2. Lisa riis pannile, kuumuta läbi. Lisa ka kuum puljong ning aja keema. Vähenda kuumust ja hauta riis pehmeks, u 20 minutit, kuni vedelik on imendunud. Tõsta tulelt, sega hulka hakitud koriander, maitsesta vajadusel soolaga ja lase kaane all veel 5–10 minutit haududa.