Küüslaugu-ingveririis koriandriga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
200 g Pikateraline või pruun riis
1 spl Taime- või maapähkliõli
3 tk Küüslauguküüs
25 g Ingver
8 dl Köögivilja- või kanapuljong
Sool vajadusel
Serveerimiseks värske koriander
Valmistamine
1. Kuumuta õli paksupõhjalisel kõrgete äärtega pannil, kuumuta hakitud küüslauku ja ingverit selles minuti jagu. Pese riisi voolava vee all sõelal, kuni vesi on läbipaistev.
2. Lisa riis pannile, kuumuta läbi. Lisa ka kuum puljong ning aja keema. Vähenda kuumust ja hauta riis pehmeks, u 20 minutit, kuni vedelik on imendunud. Tõsta tulelt, sega hulka hakitud koriander, maitsesta vajadusel soolaga ja lase kaane all veel 5–10 minutit haududa.
Kommentaarid (0)