Kiudainerikkad toidud

Pasta kikerhernestega 

Kaie Mei, 9. jaanuar 2017, 05:57
Pasta kikerhernestega Lauri Laan
See retsept on tõestus selle kohta, et hea pastaroog ei pea alati olema seotud juustuga. Nii valmiski improvisatsioonilise veganpasta.

Kogus: kahele

Koostisosad
160 g Fettuccine-pasta
1 tk Suur porgand
2 spl Oliiviõli
0.5 tl Tšillihelbed
0.5 tl Terved vürtsköömned
400 g Konservkikerherned
Peotäis spinatit
Must pipar
Sool
Soovi korral värske koriander

Valmistamine
1. Pane pasta keema soolasesse vette
2. Lõika aedviljakoorjaga porgandist õhukesed laastud – samasugused, nagu porgandi koorimisel saad – ja jäta ootele. Nõruta kikerherned leemest. Pese spinat ja rebi pisut väiksemaks.
3. Kuumuta pannil õli, lisa tšilli ja vürtsköömned (või kasuta vastava valiku ja kogusega valmis maitseainesegu). Sega, kuni vürtsid praksuvad.
4. Lisa vürtsidele kikerherned ning kuumuta segades, kuni need läbinisti soojenevad. Pane juurde porgandiribad, spinat ja pasta ning sega hästi läbi. Vajadusel vala juurde pastakeeduvett.
5. Serveeri eelkuumutatud taldrikutelt, soovi korral puista üle koriandriga ja naudi kohe.
HEA TEADA!
Väga hästi sobivad siia maitsestuseks üsna harva köögis kasutatavad kesksuve rohelised aromaatsed koriandriseemned.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee