Seenetäidisega cappellettiFoto: Meeli Küttim
Kiudainerikkad toidud
2. jaanuar 2017, 06:35

Seenetäidisega cappelletti ehk täidetud pasta

Cappelletti’ks kutsutakse keskmisi tortelliinisid meenutavaid pastapadjakesi, mida vormitakse käsitsi. Rulli tainas laiali ning lõika 5–6 cm läbimõõduga ruutudeks, millel on sirge või sakiline serv. Igale ruudule tõsta keskele pisut täidist ja määri siis servad enne vormimist lahtiklopitud munaga. Keera üks serv teise peale, et tekiks kolmnurkne padjake. Kinnita teravad otsad vaheliti. Padjakese servad keera ka ülespoole, nii et pastapadjake meenutab keskajal levinud mütsikest kapoletti, millest ka nimi.

Kogus: neljale

Koostisosad
TÄIDIS
150 g Šampinjonid või puravikud või mõlema segu
1 tk Väike sibul
1 tk Väike küüslauguküüs
1 spl Või
0.5 tl Kuivatatud tüümian
Sool
Must pipar
50 g Ricotta
Muna
Serveerimiseks šampinjonid ja või
RAVIOOLITAINAS
500 g Durumnisujahu 00-tüüpi
4 tk Muna (suur)
2 sl Oliiviõli
1 sl Vesi
Sool

Valmistamine
1. Haki seened väiksemaks. Peenesta sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil või ning prae tükeldatud seeni koos sibula-küüslauguseguga, kuni need on küpsed ja vesi aurustunud. Ära liialt pruunista! Lase seentel pisut jahtuda. Lisa maitseained ja ricotta ning töötle täidis ühtlaseks. Täidise maitse peaks jääma pisut tugevam, kuna tainas mahendab pärast maitset.

2. Rulli tainas õhukeseks ning lõika 5–6 cm küljega ruutudeks. Tõsta täidis teelusikaga iga tainatüki keskele. Määri tainaääred lahtiklopitud munaga ning tõsta üks tainaäär teise peale nii, et tekiks kolmnurk. Suru õhk ettevaatlikult taina vahelt välja ning kinnita teravad otsad vaheliti, keerates ka servad pisut ülespoole.
3. Jäta valmis cappelletti jahuga üle puistatud lauale ootele, kuni asud neid keetma. Aja vesi keema, maitsesta soolaga ning keeda siis pastapatju 2–3 minutit, kuni kõik on pinnale tõusnud. Serveeri kohe, tõstes igale portsjonile võis praetud seeni garneeringuks peale.