Piparkoogimaitseline keeks
Küpsetised
19. detsember 2016, 05:35

Piparkoogimaitseline keeks

See keeks on hea võimalus piparkoogilõhn ja -maitse kärmelt majja saada, kui ei ole soovi väikeste piparkookidega jännata. Keeksi võib süüa niisama või teha sellest improviseeritud tordi: lõigata keeksi viiludeks, määrida viilude vahele pohlamoosi ja vahukoort ning kaunistada pealt pohlade ja tuhksuhkruga.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
3 dl Nisujahu
1 dl Purustatud mandlid
3 dl Suhkur
2 tl Nelk
4 tl Kaneel
1 tl Söögisooda
1 dl Marineeritud apelsinikoor või sukaad
2 tk Muna
1.5 dl Rõõsk koor 35%
50 g Või

Valmistamine
1. Sega kuivad ained ja apelsinikoor/sukaad omavahel.
2. Eralda munakollased valgetest. Lisa kuivainesegule munakollased ja vahukoor, sega ühtlaseks tainaks.
3. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja lisa samuti ettevaatlikult tainale.
4. Määri keeksivorm võiga, pane tainas vormi ning küpseta 175kraadises ahjus 40 minutit.