Kirsi-juustutortFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
19. detsember 2016, 05:53

Kirsi-juustutort

Mõnusa laimimaitsega kreemjas juustutort, millele hapukas kirsimoos annab maitsva lõppviimistluse.

Koostisosad
PÕHI
1 pk Kodumaised neljakandilised šokolaadiküpsised (180 g)
70 g Või
KATE
5 tk Želatiinileht
600 g Maitsestamata toorjuust
1.5 dl Tuhksuhkur
2 tl Vanillsuhkur
2 tl Värskelt riivitud laimi koor
2 spl Amaretto liköör
2 spl Värskelt pressitud laimi mahl
3 dl Rõõsk koor 35%
SERVEERIMISEKS
3 dl Kirsimoos
3 tl Värskelt pressitud laimi mahl

Valmistamine
12 tk
1. Sulata või. Purusta küpsised (tõsta üks kaunistuseks kõrvale) ja sega sulavõiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja. Tõsta katte
tegemiseni külma.
2. Pane želatiinilehed külma vette paisuma. Vahusta toasoe toorjuust suhkrutega, lisa laimikoor ja Amaretto. Kuumuta potis 2 sl laimimahla keemiseni, tõsta kõrvale ja lahusta selles kuivaks pigistatud želatiinilehed. Lase hetke jahtuda (käesoojaks) ja sega toorjuustumassi hulka. Sega ettevaatlikult hulka ka vahustatud koor ja kalla täidis vormi. Tõsta 4 tunniks kuni järgmise päevani külma.
3. Vahetult enne serveerimist sega moos 3 tl laimimahlaga ja laota kaunilt tordile. Puista peale küpsisepuru.