Kodune “Nutella”
Kiudainerikkad toidud
12. detsember 2016, 04:50

Kodune “Nutella”

Šokolaadine pähklikreem on mõnus määre kas saia või küpsise peale ning sobib katteks ka tervislikumale koogile (vt oakoogi retsepti lk 6). Et pähklikreem on tõsine ettevõtmine igale kodumasinale, ära unusta köögikombainile või kannmikserile vahepeal ka pisut puhkust anda.

Koostisosad
200 g Röstitud ja kooritud metspähklid
1.5 dl Agaavi- või vahtrasiirup
0.5 dl Külmpressitud oliiviõli
2 spl Kakaopulber
Sool
1 tl Vanilliekstrakt või -suhkur
Vajadusel pisut vett

Valmistamine
2dl
Jahvata pähklid köögikombainis võimalikult peeneks. Lisa ülejäänud koostisained ja töötle ühtlaseks massiks. Anna masinale vahepeal ka pisut puhkust ja lisa veidi vett, kui soovid vedelamat määret. Pähklikreem säilib külmkapis ligi nädala, aga saab kindlasti varem otsa.