Kihiline šokolaaditoorjuustukook karamellikastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
5. detsember 2016, 05:14

Kihiline šokolaaditoorjuustukook karamellikastmega

Midagi erilist peolauale! Väike tükike magusat kihilist šokolaadimaiust sobib hästi tassi kuuma kohvi kõrvale, lõpetamaks pidulikku õhtusööki.

Koostisosad
PÕHI
100 g Või
2 tk Muna
3 dl Suhkur
1.5 dl Nisujahu
4 spl Kakao
1.5 tl Vanillsuhkur
2 tl Küpsetuspulber
KARAMELLIKASTE
1 dl Rõõsk koor 35%
1 dl Fariinsuhkur
1 dl Hele siirup
50 g Või
KREEM
3 dl Rõõsk koor 35%
200 g Maitsestamata toorjuust
0.5 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
Kaunistuseks väikesed vahukommid

Valmistamine
12 tk
1. Sulata või, lase jahtuda. Vispelda munad suhkruga ja sega hulka sulatatud või. Sega omavahel jahu, kakao, vanillsuhkur ja küpsetuspulber. Sõelu munavahu hulka, sega ühtlaseks ja kalla küpsetuspaberiga vooderdatud piklikku vormi (nt 26 x 36 cm). Küpseta 200 kraadi juures 20–25 minutit või kuni põhi on küps. Tõsta põhi koos paberiga vormist, lase jahtuda ja lõika noaga paberi küljest õrnalt lahti.
2. Karamellikastme jaoks kuumuta potis koor, suhkur ja siirup keemiseni. Jätka vähesel kuumusel kuumutamist 5–8 minutit, kuni kaste pakseneb. Tõsta tulelt, sulata hulka või, sega ja lase jahtuda.
3. Lõika põhi pooleks, nii et saad 2 väiksemat põhja. Tõsta pool jahtunud koogipõhja koos paberiga vormi tagasi, määri peale pool jahtunud karamellikastmest.
4. Vahusta koor, lisa hulka toasoe toorjuust, suhkur ja vanillsuhkur, vahusta ühtlaseks. Kata karamellikastmega kaetud põhi pealt poole kreemiga. Tõsta peale teine põhi, määri ülejäänud karamellikastmega ja tõsta kuhjadena peale ülejäänud toorjuustuvaht. Kaunista vahukommidega, mis põleta gaasipõletiga kaunilt pruunikaks, ja naudi kohe.