Linnuliha retseptid

Soe punase riisi, feta ja kana salat granaatõunaseemnetega 

Tuuli Mathisen, 8. august 2016, 04:40
Soe punase riisi, feta ja kana salat granaatõunaseemnetegaFoto: Tuuli Mathisen
Värvikirevas ja tervislikus salatis kohtuvad omavahel mahlane kanafilee, pähklise maitsega punane riis, magushapu granaatõun ja kreemine feta.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
200 g Punane riis
2 tk Kanafilee
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
4 spl Oliiviõli
1 tl Mesi
1 tk Tükeldatud pikk kurk
200 g Spinat
200 g Tükeldatud feta
100 g Tükeldatud päikesekuivatatud tomatid
1 tk Puhastatud granaatõun
Värsked ürdid
Sool
Must pipar
Praadimiseks õli

Valmistamine
1. Pese punast riisi külma veega ja keeda soolaga maitsestatud vees umbes 30 minutit. Lõika kanafileed pooleks ning töötle lihahaamriga ühtlase paksusega tükiks. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta pannil õli ja prae kanafileed mõlemalt poolt, kuni on tekkinud kuldne koorik ja kana on seest küps. Piserda sidrunimahlaga.
2. Sega omavahel salatikastme ained: sidrunikoor ja -mahl, oliiviõli, mesi, sool ja pipar. Kurna riis ja jahuta veidi. Kalla salatikaste soojale riisile ning sega kõik läbi. Säti taldrikule spinatilehed, sinna peale tõsta punane riis, tükeldatud kurk, feta, päikesekuivatatud tomatid, granaatõunaseemned ja kõige peale tõsta kanafilee. Puista peale meelepäraseid värskeid ürte ja serveeri kohe.