Kiudainerikkad toidud

Sõstra-tikrikook keefiritainaga 

Pille Enden, 25. juuli 2016, 03:29
Sõstra-tikrikook keefiritainaga
Lihtsalt valmiv kook on pehme, mahlane ja hapukas ning maitseb nagu maavanaema tehtu. Suvepäeval koos klaasi külma piimaga on see lausa võrratu!

Koostisosad
2 tk Muna
3 dl Suhkur
1 dl Toiduõli
2 dl Keefir
1 tk Suur banaan
1 tl Küpsetuspulber
2 dl Nisujahu
1 dl Manna
300 g Marjad (sõstrad ja tikrid)
1 spl Peenikesed kaerahelbed
Või vormi määrimiseks
Serveerimiseks tuhksuhkur ja sõstrad

Valmistamine
10tk
1. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa õli ja keefir ning sega läbi. Siis lisa kahvliga püreestatud banaan. Sega
jahu ja manna küpsetuspulbriga, sõelu taina hulka ja sega läbi.
2. Määri 26 cm läbimõõduga koogivorm võiga ja riputa üle kaerahelvestega.
3. Kuumuta ahi 180 kraadini. Pane marjad vormi, kalla peale tainas ja küpseta kooki 35–40 minutit või kuni kook on pealt kuldpruun ja sissetorgatud tikk väljub puhtana.
4. Lase jahtuda ja kummuta vormist välja. Kaunista tuhksuhkru ja marjadega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee