AdžikaFoto: Jaan Heinama
Gluteenivabad retseptid
1. august 2016, 04:45

Adžika

Selline mõnus krehvtine segu võiks olla kodus alati olemas! Nüüd suve lõpus on õige aeg seda valmistada – on, mida talvel mekkida ja sõpradelegi kinkida.

Koostisosad
1 kg Peenelt riivitud porgandid
1 kg Õunad
1 kg Paprika
2.5 kg Tomatid
50 g Tšillipipar (vaksapikkused kaunad)
200 g Purustatud küüslauk
200 g Õli
200 g Suhkur
2 spl Meresool
3 spl Äädikas 30%

Valmistamine
1. Purusta kooritud ja tükeldatud õunad, paprika, tomatid ning pipar köögikombainis, lisa hulka riivitud porgand. Kuumuta kõik suures potis keemiseni ja keeda tund tasasel tulel, aeg-ajalt segades.
2. Lase natuke jahtuda ja lisa purustatud küüslauk, õli, sool ja suhkur. Sega läbi, lisa ka äädikas. Sega veel kord ja tõsta kuumalt purkidesse. Säilita külmas.