Gluteenivabad retseptid

Adžika 

Lia Virkus, 1. august 2016 04:45
AdžikaFoto: Jaan Heinama
Selline mõnus krehvtine segu võiks olla kodus alati olemas! Nüüd suve lõpus on õige aeg seda valmistada – on, mida talvel mekkida ja sõpradelegi kinkida.

Koostisosad
1 kg Peenelt riivitud porgandid
1 kg Õunad
1 kg Paprika
2.5 kg Tomatid
50 g Tšillipipar (vaksapikkused kaunad)
200 g Purustatud küüslauk
200 g Õli
200 g Suhkur
2 spl Meresool
3 spl Äädikas 30%

Valmistamine
1. Purusta kooritud ja tükeldatud õunad, paprika, tomatid ning pipar köögikombainis, lisa hulka riivitud porgand. Kuumuta kõik suures potis keemiseni ja keeda tund tasasel tulel, aeg-ajalt segades.
2. Lase natuke jahtuda ja lisa purustatud küüslauk, õli, sool ja suhkur. Sega läbi, lisa ka äädikas. Sega veel kord ja tõsta kuumalt purkidesse. Säilita külmas.

Samal teemal

29.08.2021
ADŽIKA, PIKA EA TAGAJA: 6 lihtsat retsepti ja video, kuidas teha kõiki elu hädasid, haiguseid, eriti viiruseid peletada aitav kaste