Gluteenivabad retseptid

Suvikõrvitsa-maisikotletid 

Britt Paju, 11. juuli 2016 04:55
Suvikõrvitsa-maisikotletidFoto: Britt Paju
Suvise suvikõrvitsalaadungiga hakkama saamiseks valmista neist vaagnatäis kotlette, mis sobivad ühtviisi hästi nii suupistelauale, võileiva vahele kui ka kergeks eineks.

Koostisosad
400 g Suvikõrvits riivitud
1 tl Meresool
10 cm Porru, hakkitud
1 spl Oliiviõli
1 tk Küüslauguküüs, hakitud
1 peotäis Spinat
2 tk Muna
1 tk Küps avokaado
1 dl Maisijahu
1 dl Konservamis, kurnatud
1 tl Värskelt riivitud sidruni koor ja pressitud mahl
1 tl Kuivatatud pune
Must pipar
Serveerimiseks sidruni sektorid

Valmistamine
16 tk
1. Sega riivitud suvikõrvits 0,5 tl soolaga ja jäta 10 minutiks seisma.
2. Kuumuta samal ajal pannil õlis porrut paar minutit, lisa küüslauk ja spinat ning sega läbi, kuni spinat on pehmenenud.
3. Pigista suvikõrvitsast vedelik välja. Vala kõrvits kaussi ja lisa munad, kahvliga puruks pressitud avokaado viljaliha ning ülejäänud koostisosad. Lisa ka porruspinatisegu, sega tainas korralikult läbi ja maitsesta ülejäänud soola ja pipraga.
4. Tõsta supilusikaga kuumale pannile väikesed pätsid ja pruunista need mõlemalt poolt. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180 kraadi juures veel 10 minutit. Serveeri koos sidrunisektoritega.