Suvikõrvitsasalat kruupide ja pestogaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
4. juuli 2016, 04:45

Suvikõrvitsasalat kruupide ja pestoga

See mõnus suvesalat maitseb hea nii soojalt kui ka külmalt.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
3 dl Keedetud nisu- või odrakruubid, tatar või kinoa
2 tk Väiksem suvikõrvits
2 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
2 spl Roheline pesto
1 spl Valge palsamiäädikas
100 g Parmesan või Västerbottensost juust
1 pott Rukola
75 g Röstitud metspähklid

Valmistamine
1. Lõika suvikõrvitsad viiludeks, küpseta grillil või pannil õlis. Maitsesta soola ja pipraga.
2. Sega kruubid, tatar või kinoa pesto ja äädikaga, lisa juurde küpsetatud suvikõrvitsad. Maitsesta veel soolaga.
3. Lõika juustunoaga peale juustulaastud, puista peale pestud rukolalehed ja hakitud metspähklid.