Kiudainerikkad toidud

Kiire juurselleripirukas 

Epp Mihkels, 30. mai 2016, 03:14
Kiire juurselleripirukas Katrin Press
Mõnus kiire lehttainapirukas. Soolane suutäis hommikusöögiks, eineks või piknikukorvi pistmiseks. Retseptis on kasutatud toorest juursellerit, mis jääb küpsedes mõnusalt krõmpsuvaks. Peekon ja juust lisavad mahedale sellerimaitsele soolasust.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Lehttainas
Külmpressitud oliiviõli
0.5 tk Juurseller
1 tk Sibul
100 g Suitsupeekon
60 g Parmesan, pecorino või muu kõva juust
Must pipar

Valmistamine
1. Riivi juurseller jämedalt, haki peekon ribadeks ja sibul peeneks. Riivi ka juust.
2. Rulli lehttainas üle ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Täksi kahvliga tainasse augud sisse ja määri pealt paari lusikatäie oliiviõliga. Puista tainale juurseller ning peekoni- ja sibulahake ning aja ühtlaselt laiali. Puista peale pipart ja seejärel riivitud juust.
3. Küpseta 200-kraadises ahjus 15–20 minutit, kuni pirukas on kerkinud ja kuldne. Lase pisut jahtuda ja lõika ruutudeks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee