Rabarberilootsikud kitsejuustugaFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
16. mai 2016, 03:43

Rabarberilootsikud kitsejuustuga

Supermõnusad vürtsika rabarberimoosi ja kitsejuustuga pirukad klaasi valge veini kõrvale. Kasuta pirukates
juba varem valmiskeedetud mündiga rabarberitšatnit või keeda vürtsmoos siin antud õpetuse järgi – aega kulub vaid 10 minutit.

Koostisosad
500 g Pärmilehttainas
200 g Kitsejuust
3 spl Seesamiseemned
VÜRTSIKAS RABARBERIMOOS
300 g Rabarber
1 spl Vesi
1 dl Moosisuhkur
0.5 tk Tšillipipar

Valmistamine
18-20 tk
1. Tõsta lehttainas külmkappi sulama juba eelmisel õhtul.
2. Moosi tegemiseks tükelda rabarber ning seemnetest ja vahekodadest puhastatud tšilli. Pane koos veega potti ja keeda 5 minutit. Lisa moosisuhkur, keeda veel 5 minutit ja lase jahtuda.
3. Laota lehttainas jahuga ülepuistatud lauale. Lõika tainast 8x10 cm suurused nelinurgad, tõsta iga nelinurga keskele kuhjaga teelusikatäis vürtsmoosi ning vajuta peale kitsejuustuviil. Vajuta tainatükid pikemast otsast lootsikuks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puista peale seesamiseemneid. Küpseta 225-kraadises ahjus 5–10 minutit.