Suvikõrvitsa-munamuffinidFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
21. märts 2016, 03:31

Suvikõrvitsa-munamuffinid

Mõnusad suupisted hiliseks hommikusöögiks. Neid muffineid saad valmistada eri juustudega ja alati on maitsetulemus uus! Vali näiteks kitsejuust, feta, parmesan või rootslaste lemmik Västerbottensosti juust.

Koostisosad
500 g Suvikõrvits
1 tk Suur sibul
1 spl Praadimiseks oliiviõli (extra virgin)
2 dl Meelepärane (riivitud) juust
8 tk Muna
4 spl Rõõsk koor 35% või kookoskoor
4 spl Magusterav tšillikaste
Sool
Must pipar
6 tk Kirsstomat
1 peotäis Hakitud värske till või petersell

Valmistamine
12 tk
1. Riivi pestud suvikõrvits jämeda riiviga. Haki sibul ja kuumuta õlis nõrgal kuumusel mõni minut, lisa kuivaks pigistatud riivitud suvikõrvits ja kuumuta segades veel mõni minut. Maitsesta soola ja pipraga.
2. Jaga sibula-suvikõrvitsasegu pabervormidega vooderdatud või silikoonist muffinivormidesse, puista peale riivitud juustu (kitsejuustu või fetat murenda).
3. Vispelda munad kergelt koorega lahti, maitsesta tšillikastme, hakitud ürtide, soola ja pipraga.
4. Kalla vormidesse ja torka peale poolik kirsstomat. Puista peale mõned juustuhelbed ja küpseta 200 kraadi juures 15–20 minutit, olenevalt muffinivormide suurusest. Ära üle küpseta, võta ahjust kohe, kui muna on pealt hüübinud.
5. Lase 5 minutit vormis jahtuda, kummuta välja ja lase restil väheke jahtuda.