Nädala kook

Muna-hapukoorekook 

LIa Virkus, 21. märts 2016, 06:16
Muna-hapukoorekook Jaan Heinmaa
Mõnusalt munarohke hapukoorekook, mis sobib hästi ka lihavõttehommikusse.

Koostisosad
MURETAINAS
75 g Või
2.5 dl Nisujahu
1 tk Muna
0.5 dl Hapukoor
Sool
0.25 tl Sooda
2 spl Suhkur
TÄIDIS
2 dl Suhkur
5 tk Muna
3 spl Kartulijahu
2 tl Vanillsuhkur
500 g Hapukoor

Valmistamine
10 lõiku
1. Vahusta toasoe või suhkruga. Sega hulka muna, hapukoor, jahu, sool ja sooda, sega ühtlaseks tainaks ja tõsta külma, kuni valmistad täidise.
2. Eralda munakollased valgetest. Vahusta munakollased suhkruga, lisa vanillsuhkur. Lisa omavahel segatud hapukoor ja kartulijahu ning kõige lõpuks vahtu löödud munavalged.
3. Vooderda 26 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm seest küpsetuspaberiga ja suru tainas põhjale. Vala peale täidis ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 30 minutit või kuni kook on saanud kauni kuldpruuni värvuse. Lase jahtuda ja lõika alles siis tükkideks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee