Gunkan-sushi kalamarjagaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
17. veebruar 2016, 14:39

Gunkan-sushi kalamarjaga

Gunkan-sushi on nigiri-sushi edasiarendus selles mõttes, et nii saab riisipadjal serveerida tooraineid, mis muidu sellel püsima ei jääks. Norilehest ribaga tekitatakse ümber riisipadja vorm, millesse siis pannakse täidis. Alustuseks lihtne kalamarjaga variant.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
200 g Punane kalamari
2 tk Norileht
Marineeritud sushi-riis
Wasabi

Valmistamine
Lõika norilehest pikkupidi viis ühelaiust riba. Võta niiskete kätega riisi ning vormi sellest 4‒5 cm pikkune ja kuni 2 cm jämedune pätsike. Aseta noririba ümber riisipätsikese ja kleebi otsad vee abil kinni. Pane igasse tekkinud pesasse näpuga veidi wasabi’t ja siis tõsta kalamari lusikaga sinna peale.