Gluteenivabad retseptid

Gunkan-sushi kalamarjaga 

Epp Mihkels, 17. veebruar 2016, 14:39
Gunkan-sushi kalamarjagaFoto: Jaan Heinmaa
Gunkan-sushi on nigiri-sushi edasiarendus selles mõttes, et nii saab riisipadjal serveerida tooraineid, mis muidu sellel püsima ei jääks. Norilehest ribaga tekitatakse ümber riisipadja vorm, millesse siis pannakse täidis. Alustuseks lihtne kalamarjaga variant.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
200 g Punane kalamari
2 tk Norileht
Marineeritud sushi-riis
Wasabi

Valmistamine
Lõika norilehest pikkupidi viis ühelaiust riba. Võta niiskete kätega riisi ning vormi sellest 4‒5 cm pikkune ja kuni 2 cm jämedune pätsike. Aseta noririba ümber riisipätsikese ja kleebi otsad vee abil kinni. Pane igasse tekkinud pesasse näpuga veidi wasabi’t ja siis tõsta kalamari lusikaga sinna peale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee