Karamellpähkli browniedFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
26. detsember 2016, 05:49

Karamellpähkli brownied

Ahjusoe magus küpsetis jääb keskelt pehme ja šokolaadine. Vanillijäätisega serveeritult pakub mõnusat külma-kuuma kontrasti. Kui teed suures vormis, pikenda küpsemisaega 7–10 minutit.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1.5 dl Hakitud kreeka pähklid
40 g Või
0.75 dl Pruun suhkur
0.75 dl Rõõsk koor 35%
2 dl Pruun suhkur
1.5 dl Nisujahu
0.75 dl Kakaopulber
0.5 tl Sooda
0.5 tl Sool
5 spl Sulatatud või
3 tk Muna
0.5 dl Rõõsk koor 35%
150 g Tume šokolaad

Valmistamine
1. Aja pann kuumaks, lisa hakitud pähklid ja kuumuta 2–3 minutit. Lisa 40 g  võid ja sega, kuni see sulab. Lisa 0,5 dl pruuni suhkrut ja kuumuta seni, kuni see sulama hakkab. Tõsta pann tulelt ja lisa ettevaatlikult 1 dl vahukoort. Tõsta pliidile tagasi ja kuumuta, kuni suhkur on sulanud.
2. Tõsta pähklisegu 6 väikese ahjuvormi põhja. Sega 2 dl pruuni suhkrut, jahu, kakao, sooda ja sool. Lisa segule 5 sl sulatatud võid, lahtiklopitud munad ja 0,5 dl vahukoort. Sega läbi ja lisa hakitud šokolaad. Tõsta tainas vormidesse pähklite peale. Küpseta165- kraadises ahjus 20–25 minutit. Jahuta mõni minut ja serveeri soojalt.