SeenevõieFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
21. detsember 2015, 05:02

Seenevõie

Sügisesi metsaskäike meelde tuletav võie maitseb hea nii röstsaia kui leivaga. Valmista sügavkülma varutud seentest või šampinjonidest.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 2–3 tundi leos

Koostisosad
50 g Või
200 g Maitsestamata toorjuust
1 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
2 tk Tüümianivars
1 peotäis Kuivatatud seened (nt puravikud)
250 g Šampinjonid või sügavkülma metsaseened
2 spl Brändi
Sidrunimahl
Petersell
Röstsai
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Pane seened 3–4 tunniks likku, nõruta ja haki.
2. Hauta hakitud sibul pannil või sees pehmeks, lisa hakitud küüslauk ja tüümian, kuumuta veel 1 minut. Sega hulka seened ja sega läbi.
3. Haki šampinjonid peeneks, sega nii need kui sügavkülmast võetud seened ja kuumuta 5–6 minutit. Lisa brändi, sidrunimahl ja hauta 2–3 minutit, kuni vedelik aurustub. Lisa ürdid, lase jahtuda. Eemalda tüümianivarred.
4. Sega seened toorjuustuga. Jaga väikevormidesse, jahuta. Serveeri röstsaia või leivaga.