Gluteenivabad retseptid

Temaki külmsuitsulõhe ja köögiviljadega 

Epp Mihkels, 24. november 2015, 08:23
Temaki külmsuitsulõhe ja köögiviljadegaFoto: Jaan Heinmaa
Temakiks nimetatakse käsitsi kokku keeratud koonusekujulist sushi-rulli, mis meenutab jäätisetuutut. Nii riis, kala kui ka meelepärased köögiviljad on tuutusse pistetud ja lausa ahvatlevad hammustama. Olenevalt sellest, kas soovid suurt või väikest temakirulli, lõika norileht kas põigiti pooleks või neljaks.

Koostisosad
1 tk Norileht
Marineeritud sushi-riis
1 tk Õhuke (umbes 0.5 cm) pika kurgi riba
4 tk Pikk avokaadoriba
4 tk Külmsuituslõhe- või forelliriba
4 tk Paprikariba
4 tk Kiiviriba
Wasabi
Seesamiseemned

Valmistamine
2-4 tk
1. Valmista ette köögiviljad, siis on lihtne temaki kokku laduda ja keerata.
2. Lõika norileht sobiva suurusega tükiks ja aseta peopesale või kasuta spetsiaalset silikoonist rullimislehte.
3. Laota norilehe keskele kolm- või nelinurkselt õrn kiht riisi ja määri sellele pisut wasabi’t. Tõsta riisile maitse järgi köögiviljaribad ja kala, jättes otsad üle noriääre.
4. Keera norileht ümber köögiviljade tuutuks, nagu keeraksid vahvlit. Niisuta pisut norilehte, et ääred hästi kleepuksid. Kaunista seesamiseemnetega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee