Röstitud muskaatkõrvitsa supp porgandi ja kaneeligaFoto: Britt Paju
Gluteenivabad retseptid
26. oktoober 2015, 05:15

Röstitud muskaatkõrvitsa supp porgandi ja kaneeliga

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g Puhastatud ja tükeldatud muskaatkõrvits
3 spl Oliiviõli
1 tk Suur porgand
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Punane tšillipipar
Jahvatatud kaneel
700 ml Kuum köögiviljapuljong
Koriander
0.5 tk Värskelt pressitud apelsini mahl
4 spl Paksem Kreeka tüüpi maitsestamata jogurt
Sool
Must pipar
Röstitud kõrvitsa seemned
Koriandrilehed

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 200 kraadini, kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Sega kõrvitsatükid 2 sl õliga ja maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta ahjus 45 minutit, vahepeal liigutades, kuni kõrvits on pehme ja hakkab värvi võtma.
2. Kuumuta potis õli ja sibulat keskmisel tulel segades u 10 minutit, kuni sibul on kuldpruun. Lisa küüslauk, tšilli, kaneel ja porgand ning kuumuta segades veel mõni minut. Lisa röstitud kõrvits ja puljong ning keeda vaiksel tulel u 20 minutit, kuni porgand on pehme.
3. Püreesta supp ja kuumuta enne serveerimist veel kord. Maitsesta, serveeri. Vedelda jogurtit apelsinimahlaga ja lisa pisut igale supiportsule.
4. Peale puista röstitud kõrvitsaseemneid ja koriandrilehti.

HEA TEADA!
Supp säilib sügavkülmas kolm kuud. Jogurtikaste ja garneering lisa aga sulatatud ja kuumutatud supile, mitte enne jäässepanekut.