Gluteenivabad retseptid

Kurgi-spinatisalat seemnetega 

Lia Virkus, 13. juuli 2015, 03:02
Kurgi-spinatisalat seemnetegaFoto: Jaan Heinmaa
Selle võluva salati maitseandjaks on eelnevalt kastmes marineerunud sibul ja kurk, mis laotatakse spinatipadjale. Teen seda vahel argipäeviti sooja toidu kõrvale, aga serveerin ka küllatulevatele sõpradele, lisades siis salatile peale fetakuubikuid, mozzarellat või grillitud halloumit.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
200 g Beebispinat
1 tk Pikk värkse kurk
1 tk Punane sibul
3 spl Meelepärased pannil röstitud seemned (päevalille-, kõrvitsa-, seesamiseemned vm)
PEALE SOOVI KORRAL
300 g Feta, mozzarella, halloumi või küüslauguga salatijuust
KASTE
1 dl Oliiviõli
2 spl Valge palsamiveiniäädikas
Suhkur või mesi
Sool

Valmistamine
1. Lõika sibul õhukesteks rõngasteks ja kurk piklikeks kangideks. Sega kastmega ja jäta seisma.
2. Pane beebispinatilehed 5 minutiks külma vette, soovitatavalt mõne jääkuubikuga. Spinatilehed lähevad mõnusalt krõmpsuks.
3. Nõruta spinat käte vahel ja tõsta vaagnale. Laota peale sibul ja kurk, sega kätega läbi.
4. Soovi korral pane peale ka juustukuubikuid. Puista üle seemnetega ja serveeri kohe.