Grillitud sealiha ürtide ja sidrunigaFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
29. juuni 2015, 03:34

Grillitud sealiha ürtide ja sidruniga

Naturaalses marinaadis säilivad liha maitseomadused kõige paremini. Liha võid marinaadi panna juba eelmisel õhtul.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30–35 minutit + vähemalt 1 tund marinaadis

Koostisosad
800 g Sealiha
MARINAAD
3 tk Küüslauguküüs
1 peotäis Petersell
Fenkoliseemned
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
3 spl Oliiviõli
6 tk Loorberileht
Sool

Valmistamine
1. Lõika sealiha 3 x3 cm kuubikuteks.
2. Purusta küüslauguküüned ja haki petersell, purusta fenkoliseemned. Pane lihatükid kaussi ja lisa küüslauk, petersell, loorber ja fenkoliseemned. Lisa riivitud sidrunikoor ja -mahl.
3. Hõõru kõik lihasse ja hoia marinaadis vähemalt 1 tund.
4. Lüki vardasse ja grilli 20–25 minutit.