Aasiapärases sahvrimarinaadis sea sisefi lee grillitud kapsagaFoto: Britt Paju
Gluteenivabad retseptid
22. juuni 2015, 02:56

Aasiapärases sahvrimarinaadis sea sisefilee grillitud kapsaga

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
700 g Sea sisefilee
5 spl Sojakaste
1 tk Küüslauguküüs
3 spl Ploomimoos
2 cm Kooritud ja hakitud ingverijupp
GRILLITUD KAPSAS
2 tk Värske kapsapea
2 spl Õli
2 spl Sojakaste, vajadusel gluteenivaba

Valmistamine
1. Puhasta filee kelmetest. Sega kokku sojakaste, moos ja hakitud ingver ning määri liha seguga. Lase 1,5 tundi toasoojas kaanega kaetult maitsestuda, vahepeal liha marinaadis keerates.
2. Enne grillimist pühi lihalt liigne marinaad ja küpseta keskmisel kuumusel kaane all 5 minutit igalt küljelt, kokku 20 minutit. Liha pöörates pintselda seda iga kord ka marinaadiga.
3. Pärast küpsetamist paki liha fooliumisse ja lase u 10 minutit tõmmata.
4. Kapsa grillimiseks lõika kapsas kaheksaks sektoriks ja pintselda lõikepind õliga. Aseta lõikepinnaga grillile ja
küpseta 10–15 minutit, vahepeal kapsatükke keerates ja sojakastmega pintseldades.