Pasta naadi-avokaadopestogaFoto: Lauri laa
Kiudainerikkad toidud
25. mai 2015, 03:27

Pasta naadi-avokaadopestoga

Võime end uhkusega loodusrahvaks nimetada, sest meie väega umbrohud on muutunud tavapäraseks kulinaaria osaks. Kevade tulek ei avaldu mitte ainult linnuvaatluses, vaid ka kokkajate „tagumikud-taeva-poole“ vaates – kraavide äärest nopitakse toidu sisse väikseimgi naadi- või nõgesenupp ...

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Tagliatelle-pasta
Noored naadivõrsed
1 tk Avokaado
80 g Kooritud ja vähemalt 4 tundi külmas vees leotatud mandlid
1 dl Pecorino
0.5 dl Oliivi- või avokaadoõli
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Serveerimiseks pecorino ja naat

Valmistamine
1. Mõõda naadid, avokaado viljaliha, mandlid, juust ja õli köögikombaini ning purusta kõik ühtlaseks sõmeraks seguks. Maitsesta sidrunimahla ning vajadusel soolaga.
2. Pane pasta keema soolasesse vette.
3. Nõruta pasta, kuid säilita pastakeeduvett. Sega pasta pestoga ning lisa nii palju pastakeeduvett, et saaksid kreemja roa.
4. Serveeri eelkuumutatud taldrikutelt, puista üle juustuga ning naudi kohe. Soovi korral täienda rooga söögiks sobivate leidudega peenralt.