Vanillikreemi-rabarbri ekleeridFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
18. mai 2015, 03:46

Vanillikreemi-rabarberi ekleerid

Koogike neile, kes armastavad magusas üle kõige kreemi.

Kogus: viieteistkümnele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
TAINAS
1 dl Vesi
1 dl Piim
2 spl Suhkur
0.25 tl Sool
70 g Või
2 dl Nisujahu
3 tk Suur muna
KREEM
2 dl Rõõsk koor 35%
3 dl Piim
1 dl Suhkur
4 tk Suur munakollane
35 g Tärklis
1 tl Vanillsuhkur
RABARBRIKOMPOTT
0.5 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
200 g Rabarber

Valmistamine
1. Kreemi jaoks kuumuta paksu põhjaga kastrulis vahustamata koor, piim ja suhkur keemiseni. Klopi kausis tärklis ja munakollased ühtlaseks. Vala kooresegu pidevalt segades munasegusse. Vala tagasi kastrulisse ja jätka pidevalt segades kuumutamist senikaua, kuni segu pakseneb. Suru kreem läbi sõela. Hoia kilega kaetuna külmkapis.
2. Ekleeride valmistamiseks kuumuta paksu põhjaga potis vesi, piim, suhkur, sool ja või keemiseni. Lisa jahu, samal ajal pidevalt pliidil segades, kuni tainas on ühtlane, läikiv ja eemaldub poti servadest.
3. Võta pott tulelt, jahuta veidi ja lisa ükshaaval munad hoolega kloppides tainasse. Pane tainas kondiitrikotti ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile piklikud, umbes 10 cm pikkused pulgad. Jäta piisavalt suured vahed, sest küpsemisel paisuvad ekleerid kahekordseks.
4. Keeda rabarberitest, suhkrust ja vanillsuhkrust kompott.
5. Küpseta 200kraadises ahjus 20–25 minutit. Ära mingil juhul ava ahjuust esimese veerandtunni jooksul, muidu vajuvad ekleerid kokku. Võta ahjust ja jahuta täielikult enne kreemiga täitmist. Lõika ekleerid pikisuunas pooleks ja täida kreemi ning jahtunud rabarbrikompotiga.