MannapudrutortFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
4. mai 2015, 04:00

Mannapudrutort

Maiasmokkade rõõm! Selle maitseka tordi kreem on valmistatud mannapudrust ja võist, mida on maitsestatud sidruniga. Valmista tort kindlasti eelmisel päeval ja hoia külmas, et see jõuaks hästi läbi imbuda. Retsept pärineb nõukaaegsete peoroogade hulgast.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
TAINAS
250 g Või
3 dl Nisujahu
3 dl Suhkur
5 tk Muna
2 tl Küpsetuspulber
3 tl Kakao
KREEM
4 dl Piim
3 spl Manna
1.5 tk Sidrun
200 g Või
3 dl Suhkur
GLASUUR
1.5 spl Hapukoor
1 spl Suhkur
1 spl Kakao
25 g Või

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Sulata või ja sega suhkruga. Sega ükshaaval hulka munad ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Jaga tainas kaheks, ühele osale sõelu hulka kakao.
2. Küpseta 24 cm läbimõõduga lahtikäivas vormis kaks põhja: üks hele ja teine tume põhi. Küpseta mõlemat põhja 180 kraadi juures 20–25 minutit. Lõika mõlemad jahtunult pooleks.
3. Kreemi jaoks kuumuta piim keemiseni, nirista hulka manna ja keeda pidevalt segades vedelaks pudruks, lase jahtuda. Jahtudes puder pakseneb. Lisa pooleteise sidruni riivitud koor ja värskelt pressitud mahl.
4. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa jahtunud pudrule. Pane kreem 20 minutiks külma ja määri seejärel tordipõhjade vahele.
7. Sulata glasuuri jaoks või potis, lisa suhkur, kakao ja hapukoor. Kuumuta glasuuriaineid tasasel kuumusel segades mõni minut, lase väheke jahtuda ja nirista tordile.