HartšooFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
26. veebruar 2015, 02:37

Hartšoo

Hartšoo on gruusiapärane riisiga veiselihasupp, millele annavad õige iseloomu sobivad maitseained, kerge hapusus ja rohke maitseroheline. Õige hartšoo on ploomise, mitte tomatise maitsega. Selle saab tkemalikastme abil, mida leiab turult.

Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
700 g Pehme lihaveiseliha
2.5 dl Vesi
120 g Riis
15 tk Mustad kuivatatud ploomid
3 tk Sibul
2 spl Õli
1 spl Nisujahu
3 tk Küüslauguküüs
10 tk Tera pipar
10 tk Tera koriandriseemned
2 spl Tomatipasta
1.5 tl Jahvatatud vürtsköömned
1 dl Tkemalikaste
0.5 dl Granaatõunasiirup
Värske koriander

Valmistamine
1. Tükelda liha kuubikuteks, pane suurde potti. Kalla peale külm vesi ja kuumuta keemiseni. Keera kuumus väikseks ja hauta 1 tund. Eemalda keemise ajal pinnale tõusev vaht.
2. Koori ja haki sibulad, kuumuta pannil õlis klaasjaks. Lisa sibulatele jahu ja kuumuta läbi. Pese ja nõruta riis, lisa koos tomatipasta, ploomide ja sibulaga potti. Maitsesta koriandriseemnete, vürtsköömnete, ipraterade, soola ja loorberiga.
3. Keeda veel 15–20 minutit. Lisa purustatud küüslauk, granaatõunasiirup või -mahl ja tkemali. Maitsesta soola ja pipraga.
4. Kuumuta korra veel keemiseni, lisa hakitud maitseroheline ja serveeri.