Küpsetised

Sinepine heeringapirukas 

Tiina Lebane, 5. jaanuar 2015, 11:24
Sinepine heeringapirukasFoto: Jaan Heinmaa
Toitva ja maitsva piruka saab pea ainult tainategemise vaevaga. Heeringas pole küll pirukatäidise levinud koostisosa, kuid toeka kõhutäie soovijatele on see väga hea valik.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
35 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
TAINAS
2 dl Nisujahu
1 dl Täisteranisujahu
100 g Või
0.5 tl Sool
3 spl Külm vesi
TÄIDIS
300 g Sinepimarinaadis heeringa filee
1 tk Suur porru
25 g Või
3 tk Tomat
2 tl Sinepiseemned
1 tl Sidrunipipar
200 g Riivitud juust

Valmistamine
1. Haki külm või, sool ja jahud puruseks seguks. Lisa külm vesi ja sega kiiresti tainaks. Suru tainas 24‒26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele, torka kahvliga auklikuks ja hoia vähemalt pool tundi külmkapis.
2. Seejärel küpseta põhja 225-kraadise ahju keskosas 10 minutit.
3. Puhasta ja viiluta porru, hauta võis pehmeks ning tõsta jahtuma. Lõika heeringafileed 1 cm laiusteks tükkideks. Jaga porru tainale, tõsta peale heeringatükid ja tomativiilud ning puista peale sinepiseemned ja sidrunipipar. Lõpuks kata pirukas riivitud juustuga.
4. Küpseta 225-kraadises ahjus 20 minutit või kuni juust on sulanud ja kuldkollaseks küpsenud. Lase vormis 10 minutit jahtuda ja söö kohe.