Gluteenivabad retseptid

Lambatagine 

Lia Virkus, 5. jaanuar 2015, 04:56
Lambatagine Jaan Heinmaa
Tagine, savist hautamisnõu, on Põhja-Aafrikas sama tavaline nagu meil pott hautamiseks. Tänu koonusekujulisele kaanele saab aur potis mõnusalt ringelda ning paja- ja ahjuroad tulevad mahlased ja maitsvad. Kel tagine’i pole, saab maitsvat hautist valmistada malmpotis või mõnes muus paksupõhjalises nõus. Roas kasutatud harissa on vürtspasta, mis on tehtud tšillist ja küüslaugust ning on populaarne Lõuna-Aafrika köögis.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 tk Suur sibul
3 tk Küüslauguküüs
600 g Tallepraad
Või
Purustatud koriandriseemned
1 tl Kardemon
2 tl Harissa (või 1 tl Cayenne'i pipart)
1.5 tl Sool
150 g Kuivatatud aprikoosid
1 dl Rosinad
8 dl Lamba- või veisepuljong
3 spl Tomatipüree
Must pipar
Hakitud värske petersell

Valmistamine
1. Koori ja haki sibulad ning küüslauk. Tükelda liha 2 cm suurusteks tükkideks. Kuumuta suure poti põhjas või tagine’is lihatükke võis koos kardemoni, koriandriseemnete ja harissaga.
2. Lisa sibul ja küüslauk, kuumuta, kuni need on klaasjad.
3. Lisa sool, kuivatatud puuviljad, puljong ja tomatipüree. Kuumuta keemiseni ja lase keeda kaane all 1,5 tundi (või hauta sama kaua ahjus 175 kraadi juures) või kuni liha on pehme. Lisa vajadusel veel vedelikku. Maitsesta musta pipraga ja puista üle hakitud peterselliga. Serveeri värskelt keedetud kuskussiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee