Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
2 tk Suur sibul
3 tk Küüslauguküüs
600 g Tallepraad
Või
Purustatud koriandriseemned
1 tl Kardemon
2 tl Harissa (või 1 tl Cayenne'i pipart)
1.5 tl Sool
150 g Kuivatatud aprikoosid
1 dl Rosinad
8 dl Lamba- või veisepuljong
3 spl Tomatipüree
Must pipar
Hakitud värske petersell
Valmistamine
1. Koori ja haki sibulad ning küüslauk. Tükelda liha 2 cm suurusteks tükkideks. Kuumuta suure poti põhjas või tagine’is lihatükke võis koos kardemoni, koriandriseemnete ja harissaga.
2. Lisa sibul ja küüslauk, kuumuta, kuni need on klaasjad.
3. Lisa sool, kuivatatud puuviljad, puljong ja tomatipüree. Kuumuta keemiseni ja lase keeda kaane all 1,5 tundi (või hauta sama kaua ahjus 175 kraadi juures) või kuni liha on pehme. Lisa vajadusel veel vedelikku. Maitsesta musta pipraga ja puista üle hakitud peterselliga. Serveeri värskelt keedetud kuskussiga.
Kommentaarid (0)