Kalatoitude retseptid

Marineeritud heeringas punase sibulaga 

Mari-Liis Ilover, 8. detsember 2014, 04:43
Marineeritud heeringas punase sibulagaFoto: Mari-Liis Ilover
Soomes ja Rootsis on purki pistetud endamaitsestatud heeringas jõululaua lahutamatu osa. Heeringasõpradele meeldivad selliselt maitsestatud kalad niikuinii, aga ka varasemad heeringapõlgurid võivad hakata nägema rooga täiesti uue pilguga. Söö ise või pane purki ja vii külakostiks!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
240 g Soolaheeringa filee
2 tk Punanae sibul
MARINAAD
2 dl Vesi
1 spl Äädikas
0.5 dl Suhkur
1 tk Loorberileht
10 tk Musta pipra tera
0.5 dl Hakitud murulauk
0.5 dl Hakitud till

Valmistamine
1. Vala potti vesi ja äädikas, lisa suhkur, loorberileht ning pipraterad. Lase korraks keema, jahuta. Lisa jahtunud marinaadile murulauk ja till.
2. Lõika sibulad pooleks, poolikud omakorda õhukesteks poolrõngasteks.
3. Viiluta heeringafileed. Lao vaheldumisi sibulaga purki. Vala peale marinaad. Kaaneta ja lase ööpäev maitsestuda.