Piimasupp köögiviljade ja täisterajahust klimpidegaFoto: Kristi Metsa
Tiina Lebane 8. detsember 2014 04:04
Kodune, toitev ja tervislik köögivilja-piimasupp sobib nii lõuna- kui õhtusöögiks ning on hea ka tööle kaasa võtta. Estragoni asemel võid klimpe maitsestada ka mõne muu ürdiga.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 l Piim (2.5%)
400 g Külmutatud köögiviljasegu (hernes-porgand-mais)
KLIMBID
2 tk Muna
150 g Täisteranisujahu
0.5 tl Kuivatatud estragon
Sool

Valmistamine
1. Lase piim vaiksel tulel pidevalt segades keema.
2. Sega munad jahuga ning maitsesta soola ja estragoniga.
3. Tõsta klimbid lusikaga keeva piima sisse ja keeda seni, kuni need tõusevad pinnale.
4. Vala juurde juurviljasegu ja lase supil uuesti keema tõusta. Maitsesta soolaga.
5. Tõsta pott tulelt ja hoia enne serveerimist 10 minutit kaane all.