Kreemjas porgandi-riisisupp
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 spl Õli
1 kg Porgand
850 ml Köögiviljapuljong
2 tl Kuivatatud ürtide segu
300 ml Hapendatud sojatoode (Rainbow) või kaerakoor
350 ml Vesi
1 dl Pruun täisterariis
SERVEERIMISEKS
0.5 tk Porgand (õhukesed viilud)
6 spl Konservmais
Valmistamine
1. Haki sibul ja küüslauk, prae pannil õlis läbipaistvaks. Tõsta potti.
2. Viiluta porgandid, pane potti. Puista peale ürdisegu. Vala peale kuum puljong, keeda pool tundi.
3. Keeda samal ajal teises potis riis. Kuumuta 350 ml vett keema, lisa veidi soola ja pestud riis. Keeda, kuni vedelik on riisi imendunud.
4. Tõsta supp pliidilt ära, püreesta. Vala püree potti tagasi, lisa riis ja hapendatud sojatoode või kaerakoor ning sega läbi. Ära enam keeda. Maitse ja vajadusel lisa soola ja pipart.
5. Puista supile pannil kergelt läbi praetud porgandiviilud ja maisiterad.
Kommentaarid (0)