Gluteenivabad retseptid

Kreemjas porgandi-riisisupp 

Mari-Liis Ilover, 24. november 2014, 05:32
Kreemjas porgandiriisisuppFoto: Mari-Liis Ilover
Sügistalvisele püreesupile lisab maitsestamata jogurti asemel kreemisust hapendatud sojatoode või kaerakoor ja toekust kiudainerikas täisterariis. Lisatekstuuri annavad õhukesed praetud porgandiviilakad ja maisiterad, aga kui on kiire, maitseb supp hästi ka nendeta.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 spl Õli
1 kg Porgand
850 ml Köögiviljapuljong
2 tl Kuivatatud ürtide segu
300 ml Hapendatud sojatoode (Rainbow) või kaerakoor
350 ml Vesi
1 dl Pruun täisterariis
SERVEERIMISEKS
0.5 tk Porgand (õhukesed viilud)
6 spl Konservmais

Valmistamine
1. Haki sibul ja küüslauk, prae pannil õlis läbipaistvaks. Tõsta potti.
2. Viiluta porgandid, pane potti. Puista peale ürdisegu. Vala peale kuum puljong, keeda pool tundi.
3. Keeda samal ajal teises potis riis. Kuumuta 350 ml vett keema, lisa veidi soola ja pestud riis. Keeda, kuni vedelik on riisi imendunud.
4. Tõsta supp pliidilt ära, püreesta. Vala püree potti tagasi, lisa riis ja hapendatud sojatoode või kaerakoor ning sega läbi. Ära enam keeda. Maitse ja vajadusel lisa soola ja pipart.
5. Puista supile pannil kergelt läbi praetud porgandiviilud ja maisiterad.