KõrvitsakoogikesedFoto: Eva Pärtel
Nädala kook
17. november 2014, 06:31

Kõrvitsakoogikesed

Tänu keeksivormi kumerustele näevad need koogikesed välja kui väikesed kõrvitsad. Võid koogi küpsetada ka ühes suures ümmarguses keeksivormis - siis saad ühe suurema "kõrvitsa". 

Koostisosad
2 tk Muna
1 dl Suhkur
125 g Jämedalt riivitud kõrvits
1 dl Nisujahu
90 g Rapsiõli
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Kaneel
0.5 tl Muskaatpähkel
0.5 tl Purustatud nelk
GLASUUR
100 g Toorjuust
2 spl Või
1 dl Tuhksuhkur
3 spl Sidrunimahl
2 spl Piim
Oranž toiduvärv

Valmistamine

1. Sega kokku kuivained. Klopi munad suhkruga vahtu, nirista sisse õli ja sega edasi.

2. Lisa kõrvits, seejärel kuivained ja sega lühidalt ühtlaseks.

3. Tainas on üsna vedel. Jaga see ühte suurde ümmargusse keeksivormi (või 12 väiksesse) ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit (väikeste koogikeste puhul 20 minutit).

4. Glasuuri jaoks sega toorjuust suhkruga, lisa sulatatud või, piim, sidrunimahl ja toiduvärv, sega ühtlaseks.

5. Määri jahtunud koogikestele. Torka keskele šokolaadipulk.

HEA TEADA!
Naturaalset oranži toiduvärvi küsi umami.ee poest.