Küpsetised

Šokolaadi-pähkli pannkoogitort 

Pille Enden, 17. november 2014, 05:34
Šokolaadi-pähkli pannkoogitortFoto: Jaan Heinmaa
Pannkoogid + šokolaadi-pähklimääre – nii lihtne see tordivalmistamine ongi! Kihtide vahele võid määrida ka poest ostetud määret.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
ŠOKOLAADI-PÄHKLIMÄÄRE
100 g Sarapuupähklid
100 g Tuhksuhkur
100 g Piimašokolaad
2 spl Kakaopulber
1 tl Vanillsuhkur
2.5 spl Õli
Vahukoor või vanillijäätis (serveerimiseks)
PANNKOOGID
6 tk Muna
0.75 dl Suhkur
1.5 tl Sool
4.5 dl Nisujahu
6 dl Piim
Õli (praadimiseks)
PEALE
180 g Tume hakitud šokolaad
1 dl Vahukoor
50 g Sarapuupähklid

Valmistamine
1. Rösti 150 g pähkleid 210-kraadises ahjus, kuni neil koor lahti lööb. Hõõru koor maha.
2. Purusta 100 g pähkleid kombainis ja töötle pastaks. Sega hulka tuhksuhkur ja sulatatud šokolaad, kakaopulber ja vanillsuhkur. Nirista hulka õli.
3. Klopi munad suhkru ja soolaga lahti ning klopi hulka jahu. Sega ühtlaseks ja lisa vähehaaval piim.
4. Sega ühtlaseks ja prae väga vähese õliga pannil õhukesed ülepannikoogid. Lase jahtuda.
5. Pane pannkook taldrikule, määri peale õhuke kiht šokolaadi-pähklimääret. Lao ka ülejäänud kihid, peale jäta pannkook.
6. Sulata šokolaad ja vahukoor. Määri tordi peale ja külgedele. Puista üle hakitud pähklitega.
Serveeri vahukoore või vanillijäätisega.