Herne ja India pähkli pestoFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
17. november 2014, 04:07

Herne ja India pähkli pesto

3 dl
Vahelduseks traditsioonilisele basiilikupestole saab oivalise pesto ka hernestest ja hernevõrsetest. Hernepesto jääb India pähklite tõttu veidi purusema konsistentsi ja helerohelise värviga, hernevõrsepesto aga peenem ja kaunilt tumeroheline. Mõlemad sobivad hästi võileivakatteks ja muidugi pastaroogade koostisse.

Koostisosad
200 g Värsked või sügavkülmutatud herned
2 dl India pähklid
1 pott Värske basiilik
2 tk Küüslauguküüs
1.5 dl Oliiviõli
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
1 tl Sool

Valmistamine
1. Kui kasutad sügavkülmutatud herneid, vala jäised herned kuuma veega üle ja jäta nõrguma.
2. Tõsta herned, pähklid, basiilikulehed ja puhastatud küüslauguküüned köögikombaini ja purusta ühtlaseks
massiks.
3. Lisa osade kaupa õli ja sidrunimahl ning maitsesta soolaga.
4. Pehmema koostise saamiseks timmi hulka veel mõned lusikatäied õli.