Marineeritud veiseliharulaad puravike ja peetidegaFoto: Artur Sadovski
Gluteenivabad retseptid
13. oktoober 2014, 04:41

Marineeritud veiseliharulaad puravike ja peetidega

Rulaadi valmistamiseks võib valida odavama tüki veise kintsulihast. See on küll õrnast sise- või välisfileest sitkem ning nõuab tegijalt kannatlikkust

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg Lihaveise kintsu välistükk
6 tk Küüslauguküüs
1.5 dl Punane vein
0.5 spl Purustatud must pipar
1 spl Meresool
3 tk Loorberileht
1 tk Tüümianioks
200 g Toorsuitsupeekoni viilud
4 tk Peet
TÄIDIS
125 g Sea suitsupõsk
1 tk Mugulsibul
Tüümian
4 dl Hakitud seened (nt puravikud)
2 spl Speltajahu
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Lõika eelmisel õhtul lihatükk 1,5–2 cm paksusteks viiludeks ning jäta koos hakitud küüslaugu, veini ja maitseainetega seisma.
2. Haki suitsupõsk ja sibul väikesteks kuubikuteks ning prae mõõdukas kuumuses kuldpruuniks, maitsesta tüümianiga. Seejärel lisa seened ning kuumuta, kuni neist on vedelik eraldunud. Siis lisa jahu ja sega kuumutamist jätkates, kuni saad paraja tihedusega “pudru”. Kontrolli maitsestust ning vajadusel lisa soola, pipart või tüümiani.
3. Eemalda liha marinaadist. Vasarda liha üsna tugevalt 1 cm paksuseks ühtlaseks kihiks, vajadusel lõika paksemad osad õhemaks. Kata täidisega ning keera tihedasti rulli. Tõsta liitekohaga ülespoole ahjuvormi ja kata tihkelt peekoniviiludega, mis aitaksid rullil koos püsida. Vala üle veinimarinaadiga ning aseta 180-kraadisesse ahju 1,5 tunniks küpsema. Poole küpsemise ajal lisa õlis püherdatud peediviilud. Vajadusel kata liha fooliumiga.
4. Lase ahjust võetud lihal 15 minutit toatemperatuuril fooliumi all seista.
Serveeri õrna köögiviljapüreega ja soovi korral punaveinikastmega.